Oletko kyllästynyt peleihin, jotka perustuvat vain tuuriin?

Pelit voidaan jakaa karkeasti kahteen eri pelityyppiin, joista ensimmäinen on tuuripelit ja toinen taitopelit. Hyviä esimerkkejä tuuripeleistä ovat muun muassa nettibingo, erilaiset noppapelit sekä kolikkopelit – joka marketin kulmasta löytyvät yksikätiset rosvot. Taitopelien ryhmään kuuluva nettipokeri sekä blackjack, joista pokeri on huomattavasi monipuolisempi. Jos tuuripelit puuduttavat ja kaipaat lisähaasteita pelaamiseen, on pokeri oiva vaihtoehto sinulle. Miettiessäsi siirtoa taitopelien pariin kannattaa kuitenkin huomioida muutama seikka.

Kumpi on parempi?

On perusteetonta asettaa taitopelejä tuuripelien yläpuolelle tai toisin päin. Kummankin tyyppisissä peleissä on omat hyvät puolensa, ja mikään ei estä pelaamasta molempia aina tilanteen mukaan. Kun kaipaat helppoa ajanvietettä voittomahdollisuuksien kera on nettibingo mitä mainiointa ajanvietettä. Kuitenkin enemmän online-pelejä pelatessa saattaa välillä kaivata lisää älyllistä haastetta mukaan pelaamiseen. Jätä silloin siis bingopöydät ainakin hetkeksi ja ryhdy tutustumaan pokerin jännittävään maailmaan.

Kuten sanottua, pokerissa ei taitopelinä pärjää pelkästään pöytään astumalla, vaan se vaatii hiukan harjoitusta. Ihan pelkällä taidolla ei pokeripelejäkään kuitenkaan voiteta, vaan kuten lajissa kuin lajissa tarvitaan ripaus onnea. Yhdysvaltalainen Phil Helmut onkin tiivistänyt tämän hyvin yhteen lauseeseen: “Pokeri on 100 % taitoa ja 50 % tuuria”. Nettipokeripöytään siirtyessä kannattaa siis ottaa ensin perusteet haltuun, ja sen jälkeen tarjolla on vähintään yhtä jännittäviä hetkiä!

Mitä aloittelijan tulee huomioida pokeriin tutustuessa?

Aloita tutustumalla pelin sääntöihin. Ne eivät missään nimessä ole monimutkaiset, mutta on kurjaa hävitä rahaa ensimmäisissä peleissä siitä syystä, ettet tiedä kädessäsi olevien korttien arvoa. Suosituin verkossa pelattava pokeri on Texas Hold’em. Tässä pelissä saat kaksi korttia käteen, jonka lisäksi pöydässä on viisi avointa korttia, joiden kanssa pyrit yhdistämään niitä. Kun perussäännöt ovat hallussa, voit lähteä perehtymään tarkemmin strategioihin, joihin löytyy paljon apua verkosta.

Nettipokeri on hyvä paikka harjoitella, mikäli mieli tekee jonain päivänä kasinoturnauksiin mittaamaan taitojasi. Rahakkaiden pöytien lisäksi verkosta löytyy myös harjoituspöytiä, joissa pääset opettelemaan pokerin sääntöjä ja strategioita ilman rahapanosta. Pelataksesi nettipokeria et tarvitse muuta kuin laitteen, jolla pelata, ja sille asennettavan pelisovelluksen, joka ei vie paljoa tilaa eikä aikaa latautua. Latauksen yhteydessä saat luotua itsellesi käyttäjätunnuksen, ja tämän lisäksi tarvitset luottokortin tai muun maksutavan päästäksesi pelaamaan rahasta.

Vinkit joilla pääset helposti voitolle

Pelaa alussa pienillä panoksilla. Vaikka harjoituspöydissä saatkin tuntuman pelin sääntöihin, alkaa varsinainen strategioiden opettelu todella vasta, kun pelataan oikeita vastustajia vastaan rahasta. Aloita suosiolla myös yhden pöydän parissa, vaikka houkutus monessa pöydässä pelaamiseen onkin suuri. Maltti on kuitenkin valttia, ja kun opettelet pokerin huolella yhdessä pöydässä, on sinulla hyvä perusta jatkaa eteenpäin. Siirry siis pelaamaan useampaa pöytää yhtä aikaa vasta sitten, kun osaat voittaa sujuvasti yhdellä pöydällä pelatessa.

Kiinnitä huomiota myös fyysiseen ympäristöön, jossa pelaat. Parhaisiin tuloksiin päästäksesi ympäristön tulee olla ennen kaikkea rauhallinen ja häiriötön, jotta voit keskittyä rauhassa. Jos pelaat satunnaisesti, läppäri ja sohvannurkka voivat toimia, mutta enemmän pelatessasi kannattaa suosia työpöytää ja kunnollista tuolia ihan jo ergonomian vuoksi. Myös riittävän iso näyttö helpottaa pelaamista ja vähentää silmien rasitusta. Lisäksi helpotat pelaamistasi myös erilaisilla pokeriohjelmistoilla, joista ilmaiset versiot on hyvä ottaa käyttöön jo harjoitusvaiheessa.

Onnea matkaan!

Onnea pokeripeleihin, vaikka et sitä tästä eteenpäin yhtä paljoa tarvitsekaan kuin nettibingon parissa! Muista pitää pää kylmänä ja tutustua peliin huolella, jotta voitat taidolla usein ja tuurilla silloin tällöin. Kun käytät alussa hieman enemmän aikaa harjoitteluun ja erilaisten strategioiden opetteluun, nostat helposti voittosi huomattavasti suuremmiksi kuin pelkkään onneen perustuvissa peleissä. Vaikka et siirtyisikään täysipäiväiseksi pokerihaiksi, tuo nettipokeri mukavaa vaihtelua muihin verkossa pelattaviin peleihin.

About